Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokoládé torta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A piskóta laphoz:
» 1 evőkanál kakaó
» fél csomag sütőpor
» 20 dkg finomliszt
» 15 dkg kristálycukor
» 5 db tojás
» A töltelékhez:
» 25 dkg Rama sütőmargarin
» 1 evőkanál instant kávé
» 2 csomag vaníliáscukor
» 15 dkg kristálycukor, 3 db tojás
» 1 dl tej
» A mázhoz:
» 15 dkg étcsokoládé
» mandula vagy mogyoró
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorra habosra, a sárgákat a cukor másik felével jól elkeverjük.A fehérje habhoz hozzáadjuk a tojássárgás cukrot, aztán apránként a sütőporos lisztet és a kakaót. Óvatosan össze keverjük beleöntjük kikent vagy sütőpapírral bevont tepsibe és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük 175 C fokon.A piskóta lapot kihűtjük.
Vízgőz fölött kb.10 percig, állandó keverés mellett főzzük a tejeben elkevert tojás, cukor , vaníliás cukor és instant kávékeverékét .Ha a krém megfőtt,kihűtjük majd belekeverjük a habosra kevert margarint. A krémmel megkenjük a félbevágott piskótalapot és bevonjuk csokoládémázzal , azonnal beszórjuk vágott mandulával vagy darabos mogyoróval.
Megjegyzés / tipp:

Különleges díszítést készíthetünk ,ha a torta bizonyos részeit fehér csokoládéval vagy fehér mázzal (cukor és citromlével fölvert tojásfehérje keverékével ) vonjuk be
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2013.11.01 21:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
piskóta laphoz, tojásokat szétválasztjuk, fele cukorra, cukor másik, fehérje habhoz, tojássárgás cukrot, sütőporos lisztet, piskóta lapot, tejeben elkevert, krém megfőtt, habosra kevert, krémmel megkenjük, félbevágott piskótalapot, torta bizonyos, csokoládémázzal, szétválasztjuk, vaníliáscukor, kristálycukor, előmelegített, kávékeverékét, kristálycukor, készíthetünk, sütőmargarin, belekeverjük, csokoládéval, tojásfehérje, sütőpapírral, piskótalapot, keverékével, töltelékhez, félbevágott, étcsokoládé, tojássárgás, citromlével, fehérjéket, mandulával, elkeverjük, mogyoróval, beleöntjük, finomliszt, piskóta laphoz, evőkanál kakaó, csomag sütőpor, finomliszt, kristálycukor, tojás, töltelékhez, Rama sütőmargarin, evőkanál instant kávé, csomag vaníliáscukor, kristálycukor tojás, étcsokoládé, mandula vagy mogyoró,
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó
0 komment 6 ember kedveli
Bögrés sütemény joghurttal
0 komment 10 ember kedveli
Kevert tészta túró rudival
0 komment 4 ember kedveli
Kolbászos burgonya leves
0 komment 2 ember kedveli
Vaníliás csiga !
3 komment 15 ember kedveli
Uborkás-joghurtos krémleves-
0 komment 4 ember kedveli
Karinthy-szelet
0 komment 3 ember kedveli
Gombával rakott sertésborda!
0 komment 10 ember kedveli
Házmester szelet
0 komment 16 ember kedveli
Szendvicskrém
0 komment 2 ember kedveli
Repülő Csöröge
0 komment 5 ember kedveli
Márvány muffin.
0 komment 6 ember kedveli
Tojásmentes bukták lekvárral töltve
0 komment 7 ember kedveli
Pudingos keksz
0 komment 4 ember kedveli
Betyár batyu
0 komment 7 ember kedveli
Csicseriborsó fasírt
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.